Pace celor ce vin, Bucurie celor ce rămân, Binecuvântare celor ce pleacă!
Credincioșii Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” – Sopor, Cluj, au primit colindători:

Sărbătoarea închinată Sfântului Ierarh Nicolae, a fost prilej de bucurie pentru credincioșii Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” – Sopor (protopopiatul Cluj II). Miercuri, 05 decembrie 2018, seara, la slujba Vecerniei Mari, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul parohiei pe preacucernicul părinte Petru-Nicolae Buran, parohul Parohiei Ortodoxe Române din Valea Fânațelor (Cluj-Napoca) de unde în anul 2015 a fost adusă biserica de lemn în care se slujește.

În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul Vecerniei, părintele Petru-Nicolae Buran, a evidențiat legătura dintre dar și osteneală și importanța acestora, pornind de la viața Sfântului Ierarh Nicolae și i-a îndemnat pe cei prezenți să-i urmeze exemplul.

După cuvântul de învățătură, un grup de colindători format din elevii secției cu predare în limba română de la Școala Generală din localitatea Gheorghieni, împreună cu câteva membre ale Comitetului Parohial al Parohiei Ortodoxe Române Gheorgheni sub îndrumarea învățătoarei Cristina Codreanu au susținut un concert de colinde din repertoriul tradițional românesc.

La finalul slujbei, părintele paroh Nicolae-Dragoș Kerekes, care păstorește aici din 15 noiembrie 2018, a mulțumit părintelui Petru-Nicolae Buran pentru împreuna-slujire și cuvântul de învățătură ziditor și, după datină, a oferit daruri colidătorilor.

Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” a fost înființată în anul 2014, la cererea creștinilor ortodocși de pe strada Soporului, din Cluj-Napoca. Până în anul 2015 programul liturgic al parohiei s-a desfășurat în cadrul Muzeului etnografic „Poarta de su’ Feleac”, situat pe strada Soporului. Din anul 2015, slujbele se oficiază într-o biserică de lemn adusă din Parohia Valea Fânațelor (Cluj-Napoca), iar pe viitor se are în vedere construirea unei biserici definitive pentru comunitatea parohială din cartierul Sopor și a unui centru rezidențial pentru vârstnici.
           

Articol publicat în 6-12-2018